Što je Certifikat kvalitete

Objavljeno: 19.11.2011 u 7:34
|
Autor: HDOO

HDOO Certifikat kvalitete - projekt

Što je Certifikat kvalitete : HDOO Certifikat kvalitete - projektCertifikat kvalitete 2011.g.

Od 2007.g. do danas ... Cjeloživotna edukacija i usavršavanje, pravila, odgovori na najčešće postavljana pitanja ...

Opis ideje i provedbe

ŠTO JE HDOO CERTIFIKAT KVALITETE ?

Certifikat kvalitete je zamišljen kao projekt cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja optičara i optometrista, koji korisnicima optičkih i optometrijskih proizvoda i usluga jamči najviši nivo kvalitete.


KAKO STEĆI CERTIFIKAT ?

Certifikat se stječe sudjelovanjem na radionicama, predavanjima i seminarima koje organizira HDOO ili dobavljači optičkih proizvoda i opreme kao i optičke škole u suradnji sa HDOO.


KAKO DO BODOVA ?

HDOO određuje organizacijski odbor - komisiju koja boduje svako predavanje ili radionicu . Svaki polaznik mora sakupiti 30 bodova tijekom 2 godine, a HDOO se obvezuje organizirati dovoljno predavanja za minimalno 45 bodova. Predavačima se svako predavanje-izlaganje boduje po vremenskom trajanju prema unaprijed dogovorenom rasporedu za što je nadležan Organizacijski odbor za HDOO Certifikat kvalitete.

Na svakom predavanju polaznici i predavači svojim potpisom ovjeravaju potpisnu listu prisutnosti, a po potrebi HDOO izdaje potvrde sa brojem bodova za odslušana predavanja. Potpisne liste su arhivirane u sjedištu Društva, a potvrde sa brojem bodova svaki sudionik čuva dok ne sakupi 30 bodova. Tek tada se potvrde predaju u sjedište HDOO. Komisija verificira potpisne liste i o tome informira polaznike.

Bodovi se mogu sakupljati i na predavanjima koje organizira DOOS (Društvo očesnih optikov Slovenije) o čemu treba priložiti dokaz.

HDOO redovito najavljuje i obavješćuje članove Društva o terminima predavanja kao i o temama koje su za određeni termin predviđene po rasporedu.

Prijavite se na HDOO Newsletter kako biste pravovremeno saznali plan i program predavanja.

link: http://hdoo.us4.list-manage1.com/subscribe?u=f7f646f34a6552f0a3fb0520a&id=40fc783b85

KADA SE DODJELJUJE CERTIFIKAT ?

Certifikat se dodjeljuje svake dvije godine na tradicionalnom jesenskom druženju optičara, optometrista i veletrgovaca, a vrijedi naredne 2 godine. Dodjela certifikata se može u iznimnom slučaju organizirati i u drugom terminu kako bi se uskladila sa ostalim aktivnostima Društva. 


TKO IMA KORIST OD CERTIFIKATA ?

Korist prvenstveno imaju polaznici; optičari, optometristi i zaposlenici u optičkoj struci jer stječu znanje kojim poboljšavaju kvalitetu proizvoda i usluga u radu s klijentima i korisnicima usluga.

Korist imaju i tvrtke u kojima su polaznici zaposleni jer će HDOO u medijima (internet, radio, tiskovine) prema raspoloživosti oglašavati one subjekte koji imaju certifikate.

Odgovorne osobe u tvrtkama u kojima su polaznici zaposleni imaju pravo na vidno mjesto u poslovnom prostoru istaknuti certifikat veličine A4 formata, a na staklenu površinu izloga ili ulaznih vrata naljepnicu.

Certifikat je veličine A4 formata i sadrži podatke:

  • Natpis CERTIFIKAT KVALITETE

  • Logotip Društva

  • Ime i prezime polaznika

  • Razdoblje u kojem je edukacija provedena

  • Datum i mjesto izdavanja

Certifikat ovjerava predsjednik Društva svojim potpisom i pečatom.

Naljepnica se izdaje po principu jedan polaznik jedna naljepnica, veličine je najbliže A5 formatu, pripremljena za ljepljenje sa unutrašnje strane staklene površine izloga ili ulaznih vrata i sadrži podatke:

  • Natpis CERTIFIKAT KVALITETE
  • Logotip Društva
  • Razdoblje u kojem je edukacija provedena

TKO FINANCIRA ?

Za sponzorska predavanja troškove snosi sponzor, a za neovisna predavanja troškove snose sami polaznici.

Izradu i izdavanje Certifikata i naljepnica snosi HDOO.


info@hdoo.hr

hdoo@hdoo.hr        su e-mail adrese na koje možete postaviti Vaša pitanja

Želite li primati najnovije i redovite vijesti od HDOO-a, kliknite na sličicu dolje i prijavite se na HDOO Newsletter
Hrvatsko društvo optičara i optometrista :
hdooinfo@gmail.com
Hrvatsko društvo optičara i optometrista :
Društvo provodi program usavršavanja kroz projekte kontinuirane edukacije pod nazivom HDOO Certifikat kvalitete. Stručna predavanja tematski su podijeljena u nekoliko kategorija, a interaktivne i praktične radionice će pomoći u usavršavanju vještina potrebnih svakom optičaru ili optometristi zaposlenom u optičkom servisu. Planirani mjesečni termini za 2021.g. su zadnja srijeda u mjesecu s početkom u 19 sati. Vaš cijenjeni prijedlog teme predavanja ili radionice rado ćemo zaprimiti na hdooinfo@gmail.com (subjekt: Predavanja teme, prijedlog). Unaprijed Vam se zahvaljujemo na suradnji.

Pretraživanje

Traži